Ет бөліктерінің жіктемесі туралы көбірек біліңіз

ҚАЗАҚСТАНДЫҚ МӘРМӘР СИЫР ЕТІ

«KAZBEEF» ҚАЗАҚСТАНДЫҚ МӘРМӘР СИЫР ЕТІ – ӘЛЕМДІК ТЕХНОЛОГИЯЛАР МЕН СТАНДАРТТАР БОЙЫНША ӨНДІРІЛЕТІН ҚАЗАҚСТАНДЫҚ МӘРМӘР СИЫР ЕТІ

Өз бөлігіңді біл

Ең жақсысын таңда

Тінтуір меңзерін өзіңізді қызықтыратын сиыр етінің бөлігіне апарыңыз және ол туралы толық ақпаратты біліңіз!

Strip Loin (Жұқа шеті)

Үлкен және нәзік талшықтардан тұратын бел бөлімі.

Chuck short ribs (Жауырын бөліктерінің қабырғалары)

Жауырын бөліктерінің қабырғалары  

Chuck tender (Жауырынның үлкен кесек еті)

Жауырынның алдыңғы бөлігі 116B

Beef fow stew (Гуляш)

Гуляш 135A

Top blade (Жауырынның сүбесі)

Жауырынның сыртқы бөлігі 114D

Neck boneless (Мойын бөлігінің сүбесі)

Мойын бөлігінің сүбесі

Chuck roll (Тазартылған жауырынның астыңғы еті)

Жауырынның астыңғы еті Chuck roll, 116А

Ribeye (Жуан шеті)

Майлы қабаттардың ең көп саны бар сүйексіз арқа бөлігінің жұмсақ еті. Ет нәзік және сөлді, сиыр етінің дәмі мен хош иісі бар. Бұл стейктерді дайындаудың классикалық көзі.

Beef ribs (Сиыр қабырғалары)

Сиыр қабырғалары

Rib strips (Қабырға аралық ет)

Қабырға аралық ет

Tenderloin (Кесек ет)

Ең нәзік және құнды ет, өйткені бұл бұлшықет қозғалысқа қатыспайды.

Tri-tip steak (Трай-стейк түрі)

Трай Тип жұмсақ еті 185D

Top Striploin butt (Жамбас басы)

Жамбас басы бөлігінің жоғарғы бөлігі 184B

Picanha steak (Пиканья стейк)

«Пиканья» стейкі 1184D

Knuckle (Жамбас еті)

Жамбас бөлігінің бүйір бөлігі 167A

Күміс жалпақ (Сан етінің сыртқы бөлігі)

Сан етінің сыртқы бөлігі 171В

Topside (Сан етінің ішкі бөлігі)

Сан етінің ішкі бөлігінің жұмсақ еті 169

Eye of round (Жая)

Жамбастың сыртқы бөлігінің сүбесі 171С

Osso Buko (оссобуко)

«ОссоБуко» стейкі

Brisket (Төс бөлігінің сүбесі)

Мәрмәр сиыр етінің төс бөлігі 120

Flank (Көгеттің жуан бөлігі)

Жамбас басының төменгі бөлігі 185А

Flank steak (Фланк стейк)

«Фланк» стейкі 193

«Фланк» стейкі 193

Flank (Көгеттің жуан бөлігі)

Жамбас басының төменгі бөлігі 185A

HANGER STEAK

(ХЭНГЕР СТЕЙК)
140 HANGING TENDER

MACHETE STEAK

(МАЧЕТЕ СТЕЙК)
121C OUTSIDE SKIRT

СТЕЙКІҢДІ БІЛ!

01. «PRIME»

Сиыр еті мәрмәрлігінің ең жоғары дәрежесі. Ол әдетте мейрамханаларда, қонақ үйлерде және стейк хаустарда ұсынылады. «Prime» санатындағы бөліктер мен стейктер грильде, табада қуыруға немесе пеште пісіруге өте жақсы.

02. «CHOICE»

Жоғары сапамен ерекшеленетін, бірақ «Prime» санатындағы етпен салыстырғанда төменіреу мәрмәрлікке ие мәрмәрлік дәрежесі. 

«Сһоісе» бөліктері мен стейктері жұмсақтығымен, сөлділігімен және хош иісімен ерекшеленеді және қуыруға немесе пеште пісіруге арналған. Қаттырақ кесектер аз мөлшердегі сұйықтықта бұқтыру үшін оңтайлы.

03. «SELECT»

«Prime» және «Choice» санаттағы етпен салыстырғанда мәрмәрліктің төмен деңгейіне ие мәрмәрлік санаты. 

Мәрмәрлік деңгейінің төмен болуына байланысты оның алдыңғы екі санатқа қарағанда дәм сапасы төмен, бірақ сонымен қатар оның дәмі нәзік. Бұл дәреже грильде дайындау үшін жарамды, сондай-ақ оны маринадтауға және бұқтырып дәмдеуге болады.